18 oktober 2015

Opening “Sensatie van spinnen” in Natuurmuseum.

Deze herfstvakantie staat helemaal in het teken van…spinnen! Bouw je eigen Technospin, kom oog in oog te staan met de gevaarlijke zwarte weduwe in onze tentoonstelling Spannende Spinnen, maak je eigen spinnenmasker, bekijk reuzegrote spinnenmodellen of zet een virtuele spin in elkaar. Dat alles is te zien in het Natuurmuseum aan de Gerard Nootstraat in Nijmegen. Vandaag was de opening. Dat gebeurde op een eveneens spannende wijze. Directeur Gerard Mangnus mocht zelf een echte grote spin naar de expositie brengen, nadat hij eerst , als openingshandeling, een “spinnenweb” had doorgeknipt. zie de foto’s DSC_6228 spinnen naam

Ben je tussen de 8 en 12 jaar en ouder en gek op natuur en techniek? Kom dan je eigen Technospin bouwen! Deze workshop vindt plaats van maandag 26 t/m vrijdag 30 oktober, telkens om 14.00 uur. Het maken van de Technospin zal ongeveer twee uur duren, dus kom op tijd!  Aanmelden is verplicht via info@natuurmuseum.nl of 024-3297070. Kosten: € 3,- p.p. Materiaal is aanwezig. Er zijn per workshop 15 plekken beschikbaar. De workshops zijn ontwikkeld in samenwerking met het Technisch Creatief Centrum Nijmegen (TCCN). Met behulp van draadjes, batterijtjes, lampjes, lijm en decoratiemateriaal maken we een cool Technospinnetje dat echt kan rondlopen!

 

Voor de kleintjes is er de Spinnen-Doe & Ontdek-tafel, boordevol boeken en knutselmaterialen. Zo kun je je eigen springspin en spinnenmasker maken!

 

In onze tentoonstelling Spannende Spinnen zijn  zo’n 40 verschillende soorten levende spinnen te bewonderen. In de terraria vind je kleurrijke spinnen zoals de krulhaar- en de roodknievogelspin, de rode baviaanspin, de gevaarlijke zwarte weduwe en de goliathvogelspin, een van de grootste spinnen ter wereld! Maar je ziet ook schorpioenen en miljoenpoten. En wie het aandurft kan in herfstvakantie een spin op de hand houden of er zelfs mee op een selfie!

 

De herfstactiviteiten in het Natuurmuseum lopen van zaterdag 24 oktober tot en met zondag 1 november 2015. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt € 4,- voor volwassenen, € 2,50 voor kinderen en € 3,- voor 65+. Let op: voor de tentoonstelling geldt een toeslag op de gebruikelijke entreeprijs. Meer informatie op onze website.

 

Het Natuurmuseum Nijmegen is gevestigd in de Gerard Noodtstraat 121 te Nijmegen, telefoon 024 – 3297070. Kijk voor meer informatie op www.natuurmuseum.nl.