4 oktober 2015

Opening tentoonstelling over Paus Franciscus in Orientalis

Op zondag 4 oktober, dierendag en de naamdag van Sint Franciscus werd in Museumpark Orientalis de expositie over Paus Franciscus  geopend door Hulpbisschop Mutsaerts van het Bisdom Den Bosch, samen met pastor Van Rooij van Groesbeek en burgemeester Mark Slinkman. Na een  inleiding door pastor Van Rooij over de betekenis van Franciscus van Assisi en de relatie met Paus Franciscus, spraken zowel hulpbisschop Mutsaerts als burgemeester Slinkman , waarna zij gezamenlijk een grote foto van de paus onthulden. zie de foto’s DSC_1055 Orientalis naam-1DSC_1119 Franciscus Orientalis naam

Pace e bene (vrede en alle goeds) is de lijfspreuk van Sint Franciscus Assisi en is de titel van de expositie die gaat over Paus Franciscus. Onze huidige Paus koos de naam Franciscus als eerbetoon aan Sint Franciscus, de apostel van de armen. De inzet van deze heilige voor dieren welzijn, duurzaamheid en de vrede vormen een bron van inspiratie voor de huidige paus. Dankzij Paus Franciscus waait er een frisse wind door het Vaticaan. Hij voelt zich verbonden met de armen en zet zich in voor dialoog tussen mensen van alle achtergronden, overtuigingen en religies. Deze expositie past in het beleid van Museumpark Orientalis om met kleinschalige exposities het museum te verlevendigen.