5 oktober 2015

Kermiszondag in Leuth 2015

De zondag van de Leuthse kermis ging van start met een rondgang door het dorp met muziek van D.E.S, waarbij eerst het keizerspaar Henri en Mieke Lemmers van huis werd gehaald en daarna het oude koningspaar  Suze Broersen en Gertjan Gerritzen. Vervolgens werden ook het nieuwe koningspaar Erwin  en Therese Terwindt en jeugdkoningin Femke thuis opgehaald.   Na de vendelhulde op het Kerkplein bij de kerk voor de pastoor,  kerkbestuur, burgemeester Mark Slinkman en wethouder Ria Barber,  ging het hele gezelschap naar het schuttersgebouw de Vriendenkring, waar de wisseling van het koningspaar plaats vond. De oude koningin Suze maakte plaats voor de nieuwe schutterskoning Erwin Terwindt en na enkele jaren werd er ook weer een  jeugdkoningin, Femke, ingehuldigd.  Na de inhuldiging werden Geert Menting en Gert Verriet beiden onderscheiden met de medaille van verdiensten van de Gelderse Schuttersfederatie St. Hubertus. Ook het kringbestuur van de Kring Rijk van Nijmegen- de Betuwe was samen met het kringkoningspaar Peter en Mariet Janssen aanwezig. zie de foto’s dl 1;  deel 2;  deel 3;  deel 4. DSC_1858 koningspaar naam