18 augustus 2015

Schuttersdag schutterij Eendracht Ooij.

A.s. zondag, 23 augustus vindt op het grasveld achter dorpshuis De Sprong in Ooij weer het jaarlijkse koningsschieten plaats. Dit maakt deel uit van de schuttersdag, welke normaal 14 dagen voor de Ooijse kermis wordt gehouden. I.v.m. het Europese Koningsschieten in het Duitse Peine, waar ook de Ooijse schutterij aan deelneemt, en dat plaats vindt in het weekend van 28 en 29 augustus, is het een week vervroegd. Het programma van de dag is als volgt;

  • 11.15 uur verzamelen in Dorpshuis de Sprong;
  • 11.30 uur start schuttersmis op het grasveld achter de Sprong of bij slecht weer in de Sprong;
  • 12.30 uur start brunch voor alle leden, met aansluitend de huldiging van de diverse jubilarissen;
  • 14.30 uur rondgang door het dorp;
  • 15.00 uur aanvang van de schietwedstrijden voor het Koningschieten en Jeugdkoningschieten op het grasveld achter de Sprong.

Nadat de nieuwe Koning(in) en Jeugdkoning(in) bekend zijn volgt er een vendelhulde voor Keizerspaar, oude en Nieuwe Koningspaar en oude en nieuwe Jeugdkoning(in) op het grasveld achter de Sprong. Aansluitend zal op dit zelfde grasveld een gezellig samenzijn plaatsvinden ter afsluiting van de Schuttersdag.DSC_3141 schuttersdag 2014 naam

PGgIJm VR M Mxkf