18 augustus 2015

Schottheide (Dld) heeft een koningin en een prinses.

Bürger Schützen Verein Schottheide, in onze Duitse buurgemeente Kranenburg hield dit weekend haar jaarlijkse kermis. De maandag stond in het teken van de schutterij. De optocht kon, i.v.m. de regen, geen doorgang vinden, maar het feest in de schutterstent was er niet minder om. Diverse schutterijen uit de buurdorpen waren aanwezig om vervolgens getuige te zijn van het aantreden van het nieuwe koningspaar Silke en Michael Wenz en de prinses Sarah Beerman. Silke, de nieuwe koningin, volgde Ton Staart en zijn koningin Irma Bonnier op, waarmee Schottheide het komende schuttersjaar een koningin en een prinses heeft. Het was mooi om te zien hoe hier in Schottheide tradities en waarden lieten zien hoe belangrijk deze zijn voor een gemeenschap. zie de foto’s deel 1.   deel 2DSC_9463 koningspaar Schottheide naam