19 augustus 2015

Plastic+ vanaf 1 september in Groesbeek vaker ingezameld

In de gemeente Groesbeek (voorheen gemeenten Groesbeek, Millingen aan de Rijn en Ubbergen) wordt er vanaf 1 september vaker (2 wekelijks) plastic+ ingezameld. Dit komt doordat er door de invoering van plastic+ meer plastic+ afval wordt gescheiden. Kijk! Afval=grondstof. Dat geldt ook voor plastic+: plastic, blik en pak. Dit wordt weer gebruikt voor nieuwe producten zoals plastic flessen, speelgoed, blikken en pakken.  Plastic+ wordt vanaf 1 september 2 wekelijks ingezameld. De inzameling van plastic+ blijft in Millingen aan de Rijn op dinsdag en in het gebied van de voormalige gemeente Groesbeek op vrijdag (in Ubbergen werd het al tweewekelijks ingezameld). Let op: de inzameldagen zijn vanaf 1 september dus anders dan op de papieren afvalwijzer staat aangegeven. Inwoners adviseren we te kijken op de digitale afvalwijzer: www.dar.nl/afvalwijzer voor inzameldata.  Op de digitale afvalwijzer is altijd te zien wanneer het afval wordt ingezameld en wat de aanbiedregels zijn: kijk op www.dar.nl/afvalwijzer. Ook kunnen inwoners de Dar app downloaden. Met de app ontvangen zij een melding wanneer zij het afval buiten kunnen zetten.  Sinds de invoering van plastic+ worden er steeds meer plastic afvalzakken gebruikt. Dit komt doordat er nu meer afval (ook blik en pak) in de plastic afvalzak mag en het scheidingsgedrag van plastic+ toeneemt. De afgelopen maanden waren er tijdelijke plastic afvalzakken verkrijgbaar.  De nieuwe stevige plastic afvalzakken zijn inmiddels gereed voor gebruik. Vanaf maandag 17 augustus worden de nieuwe plastic afvalzakken geleverd bij diverse afhaalpunten in de regio zoals supermarkten. De zak blijft gratis en er staat ook op vermeld wat er wel en niet in mag. Het totale overzicht van wat er wel en niet in mag en meer informatie over plastic+ zoals afhaalpunten is te vinden op www.dar.nl/plastic+  Meer informatie op www.dar.nl/groesbeek, www.dar.nl/plastic+ en de (digitale) afvalwijzer. Voor vragen nemen inwoners contact op met het klantencontactcentrum van Dar. Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur via 024-3716000 of via info@dar.nl20150817 plastic+ uiting