29 juni 2015

Streekgala Schooltuin de Wielewaal

De schooltuin de Wielewaal heeft als adres Dijkgraaf van Wijckweg 15 , 6522KS  Nijmegen, maar is beter te zien vanaf de Ooysedijk in het Ooyse Schependom in Nijmegen, de ingang van de Ooijpolder. Ook deze schooltuin deed weer mee aan Streekgala 2015. Als activiteiten waren daar o.a. het bezichtigen van de bijenstal en uitleg door imker; het schaap tekenen  en een bezoek aan de Kruidentuin.  zie de foto’s.DSC_0331 schooltuin Wielewaal naam

In april 2010 opende schooltuin De Wielewaal haar poorten in de Ooijse Schependom. Sindsdien zijn op deze locatie zo’n 8 groepen leerlingen van groep zes onder leiding van meester Gert een seizoen lang wekelijks enthousiast bezig geweest in hun eigen tuintje van 2 bij 3, waar ze groenten en bloemen verbouwen.