29 juni 2015

Streekgala 2015 Zelfpluktuin Ooijs Moois.

Ook deelnemer aan het Streekgala 2015 was de Zelfpluktuin Ooijs Moois.  Deze ligt in het pittoreske landschap van natuurgebied de Ooijpolder. In de zelf-pluk-tuin van de familie Arnts kan men frambozen, bramen, witte- rode- en zwarte bessen plukken voor eigen gebruik. U kunt genieten van de rust en proeven van heerlijke zelf geplukte bessen. Het onderhoud van de frambozentuin gebeurt op een bijzondere manier. In samenwerking met Kemnade/Plurijn komen mensen met een licht verstandelijke handicap en gedragsproblemen als dagbesteding in de tuin werken. Zij worden ondersteund door begeleiders en de familie Arnts, en samen telen ze de lekkerste bessen van de Ooijpolder! Dit jaar is er een zelf-pluk bloementuin aangelegd. Hier kunt u binnenkort uw eigen bos bloemen plukken in alle kleuren! Tijdens het Streekgala kon men frambozen en bessen plukken, werden er door de Sport Vereniging Ooij Korfbal poffertjes gebakken met heerlijke frambozensaus, gaf de imker uitleg, waren de cliënten van Kemnade/ Plurijn aanwezig die zelfgemaakte producten verkochten en  was Marcel Ubbink tuinontwerp aanwezig om inlichtingen te geven over de bloemenpluktuin. Tevens was er een springkussen voor de kinderen en voor de ouders een terras. Het thema van Streekgala 2015: Liefde op de boerderij, kunt u op alle fronten bij Ooijs Moois ervaren: bloemetjes en bijtjes, Boerenlandpand, Kemnade. Ooijs Moois gaat hand in hand met mens en natuur. De hele dag waren er veel bezoekers. zie de foto’s.DSC_0431 Ooijs Moois naam