28 mei 2015

Rode Marikens bij Picknick in Kronenburger park.

Op 20 juni a.s. zullen de Rode Marikens van Nimwegen met een respectabel aantal Rode Marikens ‘Acte de Présence geven’ om een gezamenlijke PICKNICK te houden in het Kronenburger Park te Nijmegen. Deze gracieuze stoet Nimwegse diva’s zal onder muzikale begeleiding van dweilorkest ‘De Busband’ al swingend en  prankelend  Nijmegen voor even Rood en Paars doen kleuren. Natuurlijk zullen wij ook een ode brengen aan ons ICOON ‘Mariken van Nimwegen’ aan de Grote Markt in Nijmegen. Deze vrolijke stoet adellijke dames zal zich presenteren aan hun stadje aan de Waal en aan al hun 50+ zielsverwanten en laten zien dat je als ‘volwassen pubers’ nog veel uit het leven kunt halen. Rode Marikens van Nimwegen zullen nog veel meer van zich laten horen. (lees hieronder verder)Red

RHS – Red Hat Society, chapter-dochter organisaties van RHS USA. Vrouwen van 50 + weten wat ze willen en genieten van het leven’, citaat van
Sue Ellen Cooper, grondlegster van Red Hat Society USA. Een wereldwijde organisatie van vrolijke dames die getooid met rode hoed en
paarse/rode kleding plezier maken met elkaar. In naleving van de doelstelling moederorganisatie RHS USA, kennen de Red Hatters slechts EEN regel; Rode hoed en Paars-Rode kleding bij alle chapteractiviteiten. Speerpunten; respect, saamhorigheid, transparantie en de zogenaamde ‘Sisterhood’ thats It! Sprankelende Rode Marikens van Nimwegen -chapter RHS in Nijmegentimmeren aan de weg. Op onze website geven wij -d.m.v. de teksten in onze liedjes aan dat je met 50 + niet hebt afgedaan en hoe wij in het leven staan, wat onze doelstellingen zijn. Rode Marikens van Nimwegen, de diva’s van deez stad met een knipoog heel gevat naar deez stad, laten van zich horen. Nog lang niet toe aan rust of uitgeblust.
Wij zullen op 20 juni a.s. met een respectabel aantal Rode Marikens ‘Acte de Présence geven’ om een gezamenlijke PICKNICK te houden in het
KronenburgerPark. Deze gracieuze stoet Nimwegse diva’s zal onder muzikale begeleiding van dweilorkest ‘De Busband’ al swingend en  prankelend  Nijmegen voor even Rood en Paars doen kleuren. Natuurlijk zullen wij ook een ode brengen aan ons ICOON ‘Mariken van Nimwegen’ aan de Grote Markt in Nijmegen. Deze vrolijke stoet adellijke dames zal zich presenteren aan hun stadje aan de Waal en aan al hun 50+ zielsverwanten en laten zien dat je als ‘volwassen pubers’ nog veel uit het leven kunt halen. Rode Marikens van Nimwegen zullen nog veel meer van zich laten horen. Ook op landelijk niveau worden er leuke ‘Events’ georganiseerd waar we deel van uit kunnen maken. Op 12 mei jl werd er  deelgenomen -met 12 Rode Marikens aan de jaarlijkse High Tea bij de ‘Limbostars’ (chapter Roermond). Met een respectabele afvaardiging van 12 members zullen Rode Marikens ook deelnemen aan de ‘Europeesche Hoot’ Amsterdam op 05 september a.s. , waar vrijwel alle landen binnen Europa vertegenwoordigd zullen zijn.  Rode Marikens van Nimwegen is erbij. Zo staat voor 2018 nu reeds de conventie van Nijmegen gepland. Ook dan zal Nijmegen Rood/Paars kleuren maar later hierover meer info. Ver vooruit maar de conventie 2016 en 2017 waren al aanbesteed bovendien vraagt een dergelijk evenement lange voorbereiding. In de tussenliggende jaren zitten deze energieke Red Hatters uit Nijmegen niet stil en zullen Rode Marikens kunnen worden gespot o.a. op terrasjes in Nijmegen waar zij regelmatig zullen flaneren maar ook gezamenlijke lunch afspraken, bioscoop bezoeken, concerten, theater, musea bezoeken en andere culturele uitstapjes staan op hun programma. Collega chapter evenementen bezoeken in den lande. Gezamenlijke reizen en cultuur snuiven behoren tot de mogelijkheden. Ons chapter -met een explosieve groei in nog geen jaar tijd- van 4 members (de oprichters) naar 27 members bruist! Gezamenlijk in vriendschappelijke sfeer -Sisterhood- leuke activiteiten ondernemen in de ruimste zin van het woord met het motto: Vrijheid – Blijheid. Daarnaast: NIET ZEUREN…..
Ons chapter -107e in NL- staat open voor nieuwe leden. Nog 3 plaatsen beschikbaar, daarna volgt een wachtlijst. Wanneer we u hebben kunnen
enthousiasmeren, neem dan een kijkje op de website: http://www.rodemarikensvannimwegen.nl . door: Queen Fiep van Nimwegen. Wij nodigen u van harte uit voor een vrijblijvende kennismaking, Rode Marikens van Nimwegen. Mede namens het court Rode Marikens van Nimwegen,
Queen Fiep van Nimwegen.