27 april 2015

Koningsdag in Beek met Zeepkistenrace.

Niet alleen het Koningspaar vierde dit jaar Koningsdag anders dan voorheen. Ook Beek had een feestprogramma Nieuwe Stijl. Het nieuwe Oranje Comité – onder leiding van Joost Broeren, Jan Willem van der Hogen en Patty van Woezik – hadden zich tot het uiterste ingespannen om van 27 april een extra feestelijke dag te maken. Door de organisatie van onder meer een zeepkistenrace kregen ze heel veel mensen op de been en op deze manier gelukte het hen de inwoners van Beek te verenigen in een gezellig evenement voor groot en klein. Anders dan andere jaren waren alle festiviteiten rondom de Bartholomaeuskerk.  Om 14.00 uur was onder stralende weersomstandigheden het startschot voor de voor de Oranje Zeepkistenrace. De Nieuwe Holleweg was het decor voor deze spectaculaire afdaling van zelfgemaakte racemobielen. De kinderen startten aan de voet van de heuvel; de echte waaghalzen startten een stuk hoger. Voor veilige pakken en helmen was gezorgd. Het is Feestplein. Daarna werd aan iedereen gevraagd om een strobaal van het parcours mee naar beneden te nemen en na afloop liepen dan ook veel mensen met een strobaal naar beneden, hetgeen de organisatie veel werk scheelde. Na afloop was er muziek op het feestplein voor de horecagelegenheden Café Sous les Eglises en Hotel ’t Spijker. Daar was ook de prijsuitreiking. zie de foto’s deel 1    deel 2;   deel 3;         deel 4deel 5; deel 6 ; deel 7DSC_8000 zeepkisten naam