27 april 2015

Koningsdag in Ooij.

Koningsdag in Ooij begon ook dit jaar weer met een kindervrijmarkt op het Reiner van Ooiplein in Ooij, gevolgd door een optocht door het dorp met versierde fietsen en met muzikale medewerking van  muziekvereniging de Ooijse Toekomst en de drumfanfare van schutterij Eendracht Ooij. Aansluitend was er een defilé op het Reiner van Ooiplein, waarbij de eind vorig jaar gedecoreerd raadslid Helma Thoonen  aanwezig was. Zij was de laatst gedecoreerde van Ooij. Daar werd ook een vendelhulde gebracht door schutterij Eendracht.  Na het defilé was het plein voor de kinderen. Voor hen was er “eten en drinken” en konden ze genieten van een leuke kindershow “Anders met Sander”, waar zelfs de volwassenen ook nog van genoten.  Tevens was er de prijsuitreiking van de ballonnenwedstrijd van 2014 en waren er prijzen voor de mooist versierde fietsen van de optocht. Ook werden er opnieuw ballonnen opgelaten. zie de foto’s deel 1. Foto’s deel 2      zie de foto’s van Herman Leensen.DSC_7340koningsdag Ooij naam