19 april 2015

Project Fietstunnel en Nevengeul in Lent.

De Berg en Dalse fotograaf  Onno Swart heeft de afgelopen week weer een rondje Nevengeul  en project fietstunnel in Lent gemaakt.
Het project Fietstunnel Laauwikstraat voorziet in een ongelijkvloerse verbinding voor langzaam verkeer tussen de Laauwikstraat en het stationsplein in Lent. Op die manier kunnen fietsers en voetgangers snel en veilig oversteken. Ook het autoverkeer kan beter doorstromen omdat er niet meer hoeft te worden gewacht op overstekende fietsers en voetgangers. Tevens wordt de westelijke Laauwikstraat, het parkeerterrein bij het Witte Huis en het oostelijke gebied van de voormalige Lentse Lus heringericht. Op deze laatste plek worden in de toekomst woningen gebouwd.  De fietstunnel wordt door middel van geprefabriceerde tunnelelementen gebouwd. Deze elementen worden geplaatst tussen maandag 13 april en zondag 19 april. Belangstellenden kunnen de werkzaamheden van dichtbij bekijken vanaf een speciaal voor de gelegenheid aangelegd uitkijkpunt bij het Witte Huis. zie de foto’s.DSC_6521H16fietstunnel Lent naam