19 april 2015

Seizoensopening Struintuin in Friese sferen.

Zaterdag 18 april was de seizoensopening van de Struintuin in Beek helemaal in Friese sferen. Deze tuin, die een geweldige binding vormt tussen de bewoners, ging deze middag van start met werkzaamheden door de buurtbewoners. Zo werd er vuil geruimd, hout gesprokkeld voor het kampvuur en werd er Grauwacke-grint aan gebracht op de paden. Na koffie en thee met Fries suikerbrood werd begonnen met twee typisch Friese spelen. Er was een “kaatsclinic” ( onder leiding van Anita van der Schaaf) en er werd een Fierljepcompetitie gehouden, waarbij over een, gelukkig, niet al te brede sloot aan de rand van de tuin moest worden gesprongen. En daarbij bereikte niet iedereen droog de overkant. Op een eigen gemaakt vuur werd echte Struintuinsoep gemaakt met Fryske Droege Woarst en Karin en Johannes van den Bent (ook een echte Fries) van pannenkoekenrestaurant de Duivelsberg, voorzagen de mensen van heerlijke pannenkoeken.  zie de foto’s.DSC_3420 Struintuin

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.