3 maart 2015

10e voorstelling ‘Spelemeien’, dagbestedings-theaterwerkplaats voor verstandelijk gehandicapten.

Elke maandag en woensdag komt een groep verstandelijk gehandicapten met hun begeleiders de hele dag bij elkaar om toneel te spelen, muziek te maken en te dansen. Sinds 3 jaar doen zij dat bij Dorpshuis De Sprong in Ooij. Vanuit oefeningen en improvisaties weten zij elke keer weer een zelf verzonnen voorstelling in elkaar te zetten. Elk publiek wordt hoe dan ook geraakt door wat zij neerzetten: Er kan hartelijk gelachen worden, er is ontroering en bovenal vaak verbazing, want een voorstelling van de Spelemeiers is nooit een gangbare voorstelling. Ook wordt er de nodige humor tentoongespreid. Al wat men te zien en horen krijgt komt rechtstreeks uit het eigen(wijze) zijn van de spelers en vaak verloopt eenzelfde voorstelling nooit hetzelfde, de spelers improviseren er van alles bij.  Deze keer was er een jubileumvoorstelling “FLES BEK- een terugblik op 10 jaar Spelemeien”  waarin groots wordt uitgepakt: Met de Spelemeienboot wordt er naar het land achter de regenboog gevaren en in dat land kan álles. Voor het vaste publiek(vooral ouders, familie en bekenden) wordt het een feest van herkenning. Allerlei scenes uit vorige voorstellingen zijn op Spelemeien-wijze in een nieuw jasje gegoten. Wederom met toneelspel, muziek, zang en zelfs een heus dansspektakel. Vorige week woensdag was de eerste voorstelling, maandagavond de tweede en woensdagavond volgt er om 13.30 uur nog een voorstelling. (kaartverkoop á €5,- aan kassa vanaf 13.00u)  Geweldig om mee te maken. zie de foto’s. DSC_0323spelemeien (Large)