20 december 2014

Afscheid van het college van Burgemeester en Wethouders Ubbergen

Vrijdagavond was het afscheid van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ubbergen, burgemeester Paul Wilbers en de wethouders Leidy van der Aalst en Ria Barber, in dorpshuis de Sprong te Ooij. I.v.m. de a.s. samenvoeging van de gemeente Ubbergen met Millingen en Groesbeek, houdt dit college op 31 december a.s. op te bestaan.  Paul en Leidy stoppen helemaal en Ria gaat door als wethouder in de nieuwe gemeente. Voor dit afscheid was de grootste ruimte van het dorpshuis afgehuurd en men ging er van uit, dat vele inwoners van de gemeente en verenigingen het drietal de hand zouden komen schudden. Maar dat bleek een tegenvaller. Slechts een klein deel van de bevolking en nog minder verenigingen waren tijdens deze afscheidsbijeenkomst naar Ooij gekomen. Vooral de verenigingen, die veel te danken hebben aan dit drietal, schitterden door afwezigheid. Tijdens deze avond toonde burgemeester Wilbers het fotoboek “Ubbergen in Beeld”, dat gemaakt is door Mark Toonen van “EyMotion” uit Ooij en dat op 2 of 3 januari a.s per post aan alle gezinnen van de voormalige gemeente Ubbergen zal worden toegezonden. Hij reikte de eerste twee proefexemplaren uit aan de beide wethouders. zie de foto’s (komen nog)DSC_3392 afscheid BenW (Large)

2 Responses to Afscheid van het college van Burgemeester en Wethouders Ubbergen

  • Hallo Henk,
    niet alle verenigingen schitterden door afwezigheid: het KBO-bestuur was er met 4 mensen en ik heb ook de carnavalsvereniging, de Ooijse Toekomst, de Vrouwenbeweging en misschoen nog wel meer verenigingen gezien. Alleen uit Ooij, dat wel. En het viel ons inderdaad ook op, dat er zo weinig verenigingen waren. Misschien is de reden we (opperde Sjef Wieland)l, dat er al bij meerdere gelegenheden afscheid is genomen.
    goed weekend,
    Alex.

    • Dat klopt helemaal Alex Derksen. Diverse Ooijse verenigingen en de school waren aanwezig en ook de Carnavalsvereniging uit Kekerdom. Daarbij nog enkele andere vertegenwoordigers van verenigingen o.a. de Struintuin. Maar voetbalverenigingen bijvoorbeeld in het geheel niet en zo veel meer verenigingen. De andere afscheidsbijeenkomsten waren voor genodigden. Dit was voor de bevolking. 🙂 Daarom was het zo jammer dat er zo weinig mensen waren. De Sprong had extra personeel ingezet, waarvan een deel al snel weer naar huis kon.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.