31 oktober 2014

Berg en Dal of Groesbeek ?

In het Kulturhus te Beek organiseert de vereniging De Stuwwal op dinsdag 4 november 2014 vanaf 20.00 uur voor alle bewoners van de te fuseren Gemeenten een informatie- en discussieavond over de naamgeving van de nieuwe MUG gemeente. Aanleiding hiervoor is het raadgevend referendum dat bij gelegenheid van de aankomende verkiezingen van 19 november zal worden gehouden over deze naamgeving. Voorafgaand aan het debat zullen een aantal panelleden, vanuit verschillende kennisgebieden hun visie op hun naamkeuze duidelijk maken.DSC_0874verkiezingsbord (Large)

In het panel zullen zitting nemen:

K. (Klaas) Bouwer,                          Emeritus hoogleraar Milieugeografie,
Radboud Universiteit.
Auteur van het boek: Een notabel domein; de geschiedenis van het Nederrijkswald.
W.P.M (Wilco) de Jong,                Directeur van bureau Marketing Moments uit Zutphen.
J.H (Hans) Peters,                          Lijsttrekker Sociaal Groesbeek,
J. (Jos) Peters                                  Lijsttrekker Voor Berg en Dal (v/h Ubbergen Anders) en ondernemer in Beek
M.O.(Mechteld) ten Doesschate, Lijsttrekker VVD Groesbeek
J. (Herman) Scholtens                   Raadslid CDA Ubbergen en agrarisch ondernemer in Kekerdom

Deze panelleden zullen hun visies geven vanuit cultuurhistorisch perspectief (Klaas Bouwer)), marketingtechnisch perspectief (Wilco de Jong) en vanuit partij politiek standpunt (Hans Peters, Jos Peters, Herman Scholtens en Mechteld ten Doesschate).

Daarna volgt een discussie tussen panelleden onderling en met de aanwezigen in de zaal o.l.v. Thed Maas, journalist bij De Gelderlander en eindredacteur van De Ondernemer.

Dat de naamgeving de gemoederen in de MUG Gemeenten al enige tijd bezighoudt is duidelijk, onduidelijk is welke argumenten bepalend zouden moeten zijn voor de naamgeving van onze fusiegemeente.

Om die beslissing op 19 november weloverwogen te kunnen nemen nodigen wij gaarne alle inwoners van de MUG Gemeenten en belangstellenden uit om bij deze avond op dinsdag 4 november a.s. aanwezig te zijn.

Het Kulturhus is gelegen aan de Roerdompstraat 6, 6573 BH Beek-Ubbergen.

 

Wij heten u graag van harte welkom

Leden van de Vereniging De Stuwwal

2 Responses to Berg en Dal of Groesbeek ?

  • Berg en Dal natuurlijk! deze naam dekt de lading! klinkt daarbij aantrekkelijker voor toerisme. Berg en Dal klinkt als een gebied waar veel te beleven is. Groesbeek, gemeente Berg en Dal klinkt ook meer dan prima!

    ik kom zelf uit groesbeek!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.