31 oktober 2014

Première film Millingen ad Rijn 85-86 bij de Vrouwenbond.

 

Op 1 januari 2015 houdt de gemeente Millingen a/d Rijn op te bestaan. Ze gaat dan samen met Groesbeek en Ubbergen op in een grote nieuwe gemeente. De gemeentenaam zal veranderen maar toch blijft Millingen Millingen, het dorp waar we trots op waren en altijd zullen blijven.Om te blijven herinneren hoe Millingen a/d Rijn functioneerde als zelfstandige gemeente, wordt op 31 oktober de DVD “Millingen a/d Rijn 1985-1986 uitgegeven. Op deze film een impressie van een bloeiende actieve vooruitstrevende gemeenschap zo’n 30 jaar geleden. Een film van Tonnie Hol met unieke smalfilmopnames over het wel en wee van de Millingenaren in die tijd. De titelsong: Millingen a/d Rijn van A. Herzig wordt vertolkt door Zangvereniging Vivace o.l.v. G. Broeksteeg en de slotmuziek wordt gespeeld door de fanfares St. Cecilia en Ons Genoegen. Het commentaar wordt gesproken door Wil Hol. De speelduur van de film is 133 minuten en is vanaf heden te bestellen bij Tonnie Hol, Pr. Irenestraat 21 (tel: 0481-431581).Kijkt u nog éénmaal naar een stukje geschiedenis van (over) Millingen a/d Rijn in de periode 1985-1986. Zie ook: www.facebook.com/Millingenfilm De foto’s komen uit de film Millingen a/d Rijn 1985-1986. Donderdagavond was de Vrouwenbond uit Millingen in Hotel Millings Centrum bijeen om daar de première van de film mee te maken en te genieten van de unieke beelden. Zie ook www.facebook.com/Millingenfilm . zie de foto’s.DSC_1069 Tonnie Hol-1 (Large)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.