29 oktober 2014

Bastenrun, zondag 9 november 2014

Persbericht Bastenrun, de loop in en rond de Ooijpolder!  Ooij, vorig jaar konden zowel lopers als het publiek langs de route genieten van het mooie weer tijdens de polderloop. De perfecte omstandigheden zorgden voor veel deelnemers aan deze loop door het prachtige natuurgebied van de Ooij. Na de start rennen de lopers het dorp uit via de Kerkdijk, langs de plassen en het mooie kasteel. Vervolgens gaan ze de Kruisstraat in, daarna via de Erlecomsedam, langs de waal, de Bisonbaai om vervolgens de drinkpost bij Oortjeshekken te passeren. We vervolgen de dijk en gaan bij het industrieterrein “de Bouwkamp” de dijk af op weg naar de finish bij Dorpshuis De Sprong. Dit jaar starten we met de warming up voor de kinderen om 9.40 uur. Om 10.00 uur start de eerste groep in de categorie 6-7-8; om 10.10 uur start de categorie 3-4-5 en om 10.20 uur start de categorie 1-2. De prijsuitreiking van de jeugd begint rond 10.30 uur. Om 11.00 uur starten de senioren voor de 5 en 10 km. Op dit moment is de inschrijving in volle gang en zijn wij zeer benieuwd of het parcoursrecord van Simon Kamau op de 10 km (tijd van 30.34) zal worden verbeterd. Bij de heren 5 km verloor vorig jaar Jay Sauer zijn nummer 1 plaats aan Niels Thelosen met een tijd van 16.19. Jay werd tweede met een tijd van 16.23. Zijn parcourrecord stond op 15.57 en staat nog steeds. Bij de dames staat het record voor de 10 km op naam van Renske Smetsers (tijd van 39.56). Bij de dames 5 km won vorig jaar Lucie van Genugten met een tijd van 19,25. Het parcoursrecord staat op naam van Heleen Plaatzer met een tijd van 17.23. Zij is ook de beste in de regio. Voor meer informatie over deze loop ga naar www.bastenrun.nl en schrijf je in! Inschrijven op de dag is mogelijk tot een kwartier voor de start.DSC_8551Bastenrun-Kinderloop-Large

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.