23 februari 2014

De Reunie van “Vertel mij wat” in het Kulturhus te Beek

Vertel Mij Wat!  Dat is de naam van een bijzonder verhalenproject voor ouderen. Want verhalen moeten doorgegeven worden. Het afgelopen jaar hebben een 50-tal (oudere)  mensen uit de 7 gemeenten rond Nijmegen meegewerkt aan dit project, waarbij ze hun “levenservaringen” konden delen met anderen, met jongeren en iedereen die daar interesse in heeft. Het initiatief lag bij Kunst en Cultuur Gelderland, dat dit deed samen met 7 gemeenten uit Cultuurpact rond Nijmegen. Circustheater Stoffel uit Nijmegen was de uitvoerend producent van dit project. Zij gebruikten circus en theater als middel om bijzondere mensen naar succeservaringen te begeleiden. Ook de gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek deden aan dit project mee en zondagmiddag was er een reünie van de betrokken personen in het Kulturhus te Beek. Ook daar werden weer verhalen verteld, er werd een film van het project getoond en de deelnemers kregen allemaal een boekje  met de naam: Vertel mij wat!”,  met foto’s en verhalen van het afgelopen jaar. zie de foto’s.

DSC_0260vertel mij wat (Large)