23 februari 2014

Boerenbruiloft Beek 2014

Beste Boeren en Boerinnen. Afgelopen zaterdag hebben wij een prachtige boerenbruiloft gevierd. Hierbij is in het “onecht” verbonden het boerenbruidspaar der Cavalieren, onze eigen Freek Flemminks en zijn lieftallige en schone verloofde Marieke van Ruitenbeek. Beide zijn veel vertegenwoordigd op de leuke en gezellige festiviteiten die ons dorpje rijk is. Freek, is een echte jongen van de gestampte pot. Staat zondags met zijn “poten” in de klei, onze groengele eer te verdedigen. Is het niet op het veld dan wel tijdens de derde helft.  Zomers als het graan goudgeel groeit op de akkers, neemt hij een welverdiende rustperiode van het dagelijks zwoegen tijdens de schuttersfeesten. Op zijn boerenknol is hij een trouw lid van de Ruiterij BUB.  In de wintertijd als het land tot rust komt, loopt hij voorop bij ons eigen clubje der Cavalieren. En mocht het niet voor de verenigingen nodig zijn dan is hij wel in gezelschap van zijn vele vrienden te vinden aan (of op) de stamtafel van ons “Tinus”.  Ook brengt ons Freekje veel tijd door met zijn geliefde Marieke. Zij was niet al te lang geleden nog page. Freek z’n hartje ging gelijk harder kloppen voor dit nachtegaaltje en na enige tijd deelden zij de bedstede. Marieke kan zingen dat is niet gewoon. Een “Ave Mariaatje” zus, een “Ubbergs” Volkslied zo. Marieke draait haar hand er niet voor om. Maar ja, een opleiding aan het conservatorium is dan ook niet zo maar iets. Tussendoor speelt ze regelmatig een muziekaal nootje in de gelederen van onze harmonie KNA en hupst ze op tafel (stond Freek hier ook niet?) terwijl ze blaast met haar vrienden van KNA-Galm.  Ja, ook Marieke laat geen kans voorbij gaan wat feestjes betreft. Met dit stel kon het dan ook niet anders dan een prachtige en vooral zeer gezellige dag worden. En dat is het zeker geworden, tot in de late uurtjes.  ‘s Middags trok een bonte stoet van bruidspaar, familie, vrienden en vriendinnen door het dorp richting de boerenschuur van ’t Spijker.  Daar werden zij hartelijk welkom geheten door onze ambtenaar van de burgerlijke stand Noud van Hecke. Ja mensen, dit is een nieuwe. Hij heeft zijn sporen in het boerenleven al ruimschoots verdiend als bruidegom en ceremoniemeester. Maar nu werd hij echt voor de leeuwen gegooid en gezien onze eerdere ervaringen met hem waren onze verwachtingen hoog. Echter ons vertrouwen ook, en ere wie ere toekomt, Noud heeft er een onvergetelijk, prachtige en zeer leuke ceremonie van gemaakt.  Begeleid door wat spraakwater werden vele anekdotes over ons geliefde stel en ons prachtige dorpje opgerakeld. Van sommige verhalen was het waarschijnlijk de bedoeling dat deze in de vergetelheid der tijden terecht waren gekomen.   Na de huwelijksinzegening hebben wij nog een zeer gezellige receptie in de nabij gelegen herberg van de familie Jansen gehouden. Tot in de kleine uurtjes zijn wij hier in gezelschap van de vele gasten van diverse pluimage lekker met de beentjes van de vloer gegaan.  Als deze dag een voorbode is voor de rest van de Carnaval dan komt het helemaal goed. Wij hopen u dan ook weer te zien voor een stel prachtige dagen. Alvast een driemaal alaaf en tot dan. De Boerenbruiloftscommissie der Cavalieren. Tekst Claas de Witt. Foto’s Willy Bos.

Boerenbruiloft 2014_0001 (Large)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.