29 januari 2014

Annemarie “van de Bakker” leest voor bij Dol-Fijn en Olikido

Dinsdagmorgen las Annemarie Hendriks (van de Bakker) voor in Beek bij kinderopvang Dol-Fijn aan de Goudenregenstraat 12 en bij kinderopvang Olikido in het Beekse Kulturhus aan de Reigerstraat. Dit gebeurde in het kader van de Nationale Voorleesdagen, welke vorige week gestart zijn. Het onderwerp ging deze keer over een krokodil. zie de foto’s.

DSC_5275Dol Fijn (Large) DSC_5305 olikido (Large)

Over De Nationale Voorleesdagen
De campagne De Nationale Voorleesdagen bestaat sinds 2004 en is een initiatief van Stichting Lezen. De organisatie is in handen van de Stichting CPNB. Centraal staat dit jaar het Prentenboek van het Jaar 2014, Krrrr…okodil! (uitgeverij C. de Vries-Brouwers) van Catherine Rayner. Een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos dit boek uit het aanbod van prentenboeken die in 2012 verschenen. In totaal selecteerde de jury tien titels voor peuters en kleuters. De prentenboeken staan centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen 2014. Doel van de jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.