26 januari 2014

Leontopodium, de musical van Edelweisz in Berg en Dal

Muziekgezelschap Edelweisz bestaat dit jaar 85 jaar en viert dat dit weekend met een dubbele uitvoering van de grootste productie in haar geschiedenis: “Leontopodium – de musical -“, een musical voor het hele gezin in gemeenschapshuis Kerstendal.. Aan de hand van een muzikaal sprookje met professoren, feeën en militairen wordt de oprichting, groei en bloei van de vereniging en de omgeving van Berg en Dal verteld. Zaterdagavond was de eerste (uitverkochte) voorstelling en zondag middag volgt de tweede, welke eveneens uitverkocht is. Aan de musical werkten twaalf acteurs/zangers en een orkest van veertig muzikanten mee. Het werd een prachtig optreden. Van het optreden zijn filmopnamen gemaakt en op het later tijdstip is het mogelijk om hiervan een dvd te bestellen. zie de foto’s DSC_6143 Leontopodium (Large)Het verhaal gaat als volgt. In Berg en Dal bevindt zich diep in de bossen een lang verborgen geheim. Op een zeer geheime plek groeit en bloeit een uiterst zeldzame bloem: de Leontopodium Audicia. Zij maakt namelijk muziek en als je haar zou horen zou je onmiddellijk betoverd worden door haar wonderschone melodieën. Maar deze bloem wordt bedreigd. Professoren zijn onderweg vanuit Zwitserland om haar te vinden en te onderwerpen aan wetenschappelijk onderzoek. En tijdens de oorlog willen militairen haar als oorlogsbuit meenemen naar hun vaderland. Gelukkig wordt de bloem beschermd door de bloemenfee Edelwyna en haar dochters en krijgen zij hulp vanuit het dorp. Maar zijn zij opgewassen tegen dit geweld en is hun verzet voldoende? Zeker als na hoogverraad de bloem ook nog eens wordt ontvoerd naar een land ver weg