29 november 2013

De nieuwe Rozet is weer online.

De nieuwe Rozet is deze week weer uit gekomen en daarin staan weer heel veel nieuwtjes uit de omgeving van het verspreidingsgebied. (Ubbergen, Millingen, Berg en Dal, grensgebied Duitsland en omgeving) Het is zeker weer de moeite waard om deze te lezen en dat kan ook weer on line. Voor iedereen maarzeker voor de mensen die ver weg wonen. Via deze link is het weer te zien. Of klik op het logo in de linker kolom.

krantknop

4 Responses to De nieuwe Rozet is weer online.

 • waar advertentie opgeven?

 • rozenmomtagoptocht.
  Het is in het belang van de gemeenschap dat verenigingen zich kunnen uiten in hun dorp of stad. Daarom de rozrnmontag voor de Cavalieren een jaarlijks terugkoment evenement brengt velen een welkome expantie, maar ook voor verschillende bewoners ellende en onverdraagzame herrie met zich mee.
  De bewoners in de waterstraat ( rond de supermarkt), worden als beginpunt en eindpunt van de optocht extra belast. De gemeente zoekt maatregelen om het een en ander te begeleiden, voorste; laat de muziek op de wagens niet voor 13.00 beginnen met een redelijk folume, en laat ze uiterlijk 17.00 uur doorgaan want dan zijn de meeste feestgangers bij de prijsuitreiking. Nu komen ze rond 12.00 uur draaien vol gas muziek maar blijven tot 14.00 uur op de plaats staan en worden wij hoorndol van deze muziek. Aan het einde van de optocht draaien de wagens het parkeerterrein van de supermarkt op ( en laten vaak de muziek aan en gaan zelf naar de prijsuitreiking. De jeugd ( die ook aan zijn trekken moet komen en niet zoveel geld heeft om de tent in te gaan) gaat rondom de wagen met de meeste herrie staan dansen en rotsooi maken. Bij de bewoners van schellingshof en akerhof dansen de ramen in de sponningen zo hard gaat het.
  Ik gun de jeugd alles maar om door te gaan van 12.15 u. tot 1745 u. is toch echt wel te gortig.
  Stel duidelijk een tijd vast tot wanneer de muziek aan kan en plaats de beloofde afvalbakken ruimschoots dan zitten wij niet in de rotsooi en dat doet niet alleen de jeugd elke wagen de3poneerde zijn troep bij de winkels voor de deur.

 • Schippersvereniging Sterreschans uit Doornenburg organiseert op vrijdag 8 maart van 17.00 tot 22.00 uur en zaterdag 9 maart van 10.00 tot 18.00 uur een tentoonstelling in Het Ontmoetingscentrum Kerkstraat 3 te Doornenburg.
  Sterreschans heeft nog zoveel materialen die niet getoond zijn vorig jaar, dat deze dan tentoon gesteld gaan worden.
  Het gaat om oude rivierkaarten, veel binnenvaart boeken, foto’s met ‘oude’ binnenvaartschepen, scheepsmodellen, ‘oude’ werktuigen die vroeger op de schepen gebruikt werden, vlaggen, enz.
  Iedereen is hartelijk welkom en de entree is gratis.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.