29 november 2013

Faust aan de Waal in Stratemakerstoren

tekstfragment Faust aan de WaalPersbericht 

Nijmegen, 29 november 2013

Faust aan de Waal

Voorstelling door Vrijdagtheater in Stratemakerstoren

Op zondag 22 december 2013 is in museum De Stratemakerstoren een unieke voorstelling te zien. ‘Faust aan de Waal’ begint om twee uur ’s middags. Iedereen is welkom, maar het aantal plaatsen voor deze levendige voorleesvoorstelling is beperkt. De entree is € 7,50. U betaalt contant op 22 december aan de balie van het museum.

Vooraf aanmelden wordt aanbevolen, bij museum De Stratemakerstoren, tel. 024-3238690, e-mail info@stratemakerstoren.nl.  Faust vertelt in museum De Stratemakerstoren over zijn experimenten aan de Waal en elders in de wereld. De beroemde en omstreden geleerde zien we terug in de hoofdpersonen van het verhalendrieluik ‘Faust aan de Waal’, geschreven door Noud Bles. Twee befaamde anatomen nemen het op tegen elkaar en tegen de Schepper. Het Nijmeegse Vrijdagtheater brengt de verhalen eenmalig op de plaats die als decor voor deze extravagante verhalen heeft gediend.

Na een korte inleiding door de schrijver brengt Vrijdagtheatermaker Ad Beukering de drie verhalen in de vorm van twee monologen en een dialoog. In de pauze en na afloop kunt u de ondergrondse en bovengrondse ruimten van de historische Stratemakerstoren bezoeken. Museum De Stratemakerstoren ligt aan de Waalkade 83 in Nijmegen

Meer informatie over Noud Bles vindt u bij www.noudbles.nl. Ook het Vrijdagtheater heeft een website: www.vrijdagtheater.nl.