30 augustus 2013

Opening stationsomgeving Lent

In Lent is vrijdagmiddag de nieuwe “stationsomgeving”‘  en het “slitsingspunt”  Lent officieel geopend. Daar ligt ook het nieuwe station ter  hoogte van het zogeheten splitsingspunt in de Prins Mauritssingel waar het verkeer stadinwaarts of naar de nieuwe stadsbrug De Oversteek wordt geleid. Die brug gaat in november open. De openingshandeling was een symbolische. De omgeving is nog lang niet klaar, maar het nieuwe station is al een aantal weken in gebruik. Het nieuwe stationsplein heeft minder parkeerplaatsen dan het oude. Het aantal is teruggebracht van 100 naar 30, de gemeente wil niet dat inwoners van omliggende gebieden de gratis parkeerplaats gebruiken als alternatief voor het betaald parkeren de binnenstad: “het station en de parkeerplaatsen zijn een wijkvoorziening.” Buurtbewoners hebben al geklaagd over overlast, er staan nu veel auto’s in de wijk geparkeerd. De openingshandeling werd verricht door  de wethouders Jan van der Meer en Henk Beerten en Jan Mulder, directeur van spoorbeheerder ProRail. Zij onthulden een bord met daarop een gedicht van de stadsdichteres Marijke Hanegraaf, die zelf  eerst het gedicht had voorgedragen. zie de foto’s.

DSC_0858naam (Large)