19 augustus 2013

Euregio Petanque Toernooi

Op zondag 18 augustus werd in Beek weer het jaarlijkse Euregio Toernooi gespeeld. 21 equipes uit de grensregio naar het bouleterrein aan de Alde Weteringweg. Vanwege de regen weken we uit naar de sportzaal van de PVBeek. De vrijwilligers van de activiteitencommissie hadden de sportaccommodatie mooi aangekleed en verzorgden de inwendige mens. Er was een barbecue en een loterij, beide met bijdragen van de sponsors. De spelers kwamen uit Kleve, Goch, Geldern, Geldern-Pont, Xanten, Leuth, Nijmegen en Beek. Eerst werden er drie voorronden gespeeld. De beste 4 equipes gingen door naar de finales. In de spannende strijd om de 3e prijs won het team Valkatties-Nijmegen van Xanten. De finale ging tussen twee equipes van de P.V.Beek: Jan Tissen, Ben Rutten en Theo van Dreumel tegen Riet Busser, Frans van Heumen en Ab Busser. Jan, Ben en Theo namen al snel de leiding, en zo werd het via 6-2, 9-2, 10-2, 10-4 en 12-4. Bij deze stand (matchpoint) werd er wanhopig geschoten, waarbij de geschoten boule via de kant het spel in de war bracht. Gelukkig was alles gemarkeerd, en boules+butje konden correct teruggelegd worden. Jan, Theo en Ben plaatsen de winnende boule en wonnen daarmee het Euregio Toernooi 2013. Dankzij de bijdrage van Euregio Rijn-Waal, onze overige sponsors, en door de inzet van de vrijwilligers kijken we terug op een succesvol toernooi. zie de foto’s 

DSC_6917kopie