13 mei 2013

Start bouw MFA in Leuth.

Maandagmorgen vond in Leuth aan de Reusensestraat 6 (basisschool ’t Bijenveld”) de officiële startactiviteit plaats van de sloop van  een deel van de basisschool ’t Bijenveld en daarmee de start van het bouwproject van het nieuwe MFA (Multi Functionele Accommodatie). Dit gebeurde in aanwezigheid van het voltallige college van B & W van de gemeente Ubbergen, diverse raadsleden, de leerlingen,  toekomstige gebruikers en buurtbewoners en veel mensen die met de bouw te maken hebben. Iedereen werd welkom geheten door de directeur van de school, mevrouw Saskia Tissen, waarna het woord werd gevoerd door dhr. Frans  Geurts, algemeen directeur van SPO Condor en de wethouder onderwijs van de gemeente Ubbergen, mevrouw Leidy van der Aalst. Daarna mochten een aantal kinderen beginnen met de sloop, welke inmiddels al was aangevangen, maar waarvoor nog speciaal een deel met tempex was bedekt, dat de kinderen konden in slaan. Ook burgemeester Paul Wilbers mocht hier aan mee doen, maar hij sloeg zijn deel er met de hand uit, zoals ook de “Karateka’s” doen. na afloop was er een gezellig samenzijn voor de genodigden in de Rosmolen te Leuth.  Op de plaats van de oude school en de sportzaal zal volgend jaar een geheel nieuwe Multi Functionele Accommodatie staan, waarin zowel de school,  kinderopvang, bibliotheek en   activiteiten van ouderen komen. Tevens komt er een sportzaal in. zie de foto’s.
DSC_2061_Bijenveld