12 april 2013

Landschapsontwikkeling in de Ooijpolder gereed

Vandaag,  12 april  werd de oplevering van de eerste fase van het “voorbeeldgebied landschapsontwikkeling Ooijpolder – Groesbeek” gevierd. In de maand april zijn de laatste werkzaamheden afgerond bij de grondeigenaren die meedoen. Vanmiddag onthulden de betrokken burgemeesters en wethouders de informatieborden in de Ooijpolder. Deze staan op strategische punten in het gebied. Het brede publiek kan nu nog meer genieten van de uitbreiding van het netwerk van boerenlandpaden met maar liefst tien kilometer.  De routes komen langs nieuwe en bestaande landschapselementen en met de groei van de elementen zal onderweg steeds meer te beleven zijn aan planten en dieren. 12 eigenaren hebben 5% van de agrarische grond omgezet in landschap. Alle plannen vormen samen een netwerk van landschapselementen en recreatieve routes. Onderweg staan diverse grote en kleine informatieborden. Via een QR-code komt u terecht bij de organisaties die dit unieke project samen tot stand hebben gebracht. Diverse belangstellenden, waaronder burgemeester Paul Wilbers van de gemeente Ubbergen en burgemeester Harry Keereweer van de gemeente Groesbeek en wethouder Wassink van de gemeente Millingen aan de Rijn waren vanmiddag aanwezig in het Persingense Kerkje om dit mee te vieren. Met twee zonnetreintjes van de Stichting Van Steen en natuur ging het hele gezelschap vervolgens langs de nieuw geplaatste informatieborden, waarvan er twee werden onthuld. Dit gebeurde bij het Hollandsch-Duitschgemaal aan de Dijkgraaf van Wijckweg in Nijmegen en bij de ingang van Persingen, aan de Persingensestraat. zie de foto’s

DSC_7959_landschap