7 maart 2013

Dienstpistool politie Groesbeek weer terecht.

Woensdagmiddag 6 maart is de politie een onderzoek gestart naar een vermist dienstpistool. Het wapen zou tijdens de surveillance door een politieman verloren zijn geraakt in zijn werkgebied van het team Groesbeek, dat tot Millingen aan de Rijn reikt. Een grote zoekactie en een oproep via Twitter waren het gevolg. De politieman heeft  tijdens zijn dienst de vermissing opgemerkt en direct gemeld. De politie is daarna onder meer met speurhonden op zoek naar het wapen. Woensdagochtend hebben eenheden van de Mobiele Eenheid (ME) een zoekactie gehouden in Groesbeek. Deze zoekactie kon echter halverwege worden afgeblazen. Het dienstwapen bleek gewoon op het politiebureau te liggen in het kluisje, waar het thuis hoorde. Daar was al eerder in gezocht maar niet opgemerkt, omdat het achter een verhoging lag. Opgelost.