2 februari 2013

Staatsbosbeheer houdt hardhoutmaand

Mensen met een kachel of open haard zien in de wintermaanden hun voorraad haardhout snel slinken. Staatsbosbeheer heeft daarom de maand februari uitgeroepen tot haardhoutmaand. Op diverse locaties in het land is deze maand haardhout te koop, zodat de voorraad kan worden aangevuld met vers hout uit Nederlands bos. Dit hout kan dan de hele zomer drogen en komende winter weer voor veel warmte zorgen. Ook in Ooij was het vandaag verkoopdag van brandhout. Dit gebeurde op het terrein van Staatsbosbeheer aan de Ooijse Bandijk 36b in Ooij. Reeds bij aanvang van de verkoop stonden er al diverse kopers met hun auto of tractor, al dan niet voorzien van een aanhangwagen op het terrein om een lading hout te halen. Sommige kopers hadden geen idee wat een kubieke meter haardhout was en als men dan hoorde, hoeveel de bestelde 10 kubieke meter was, dan besloot men toch maar gauw om voor minder te gaan. De actie was van 10-16.00 uur en wordt volgende week zaterdag nog een keer op dezelfde plaats herhaald zie de foto’s.

DSC_6875_SBB