13 december 2012

Gaslek in de Rietvoornstraat in Ooij

De brandweer van Nijmegen moest vanmiddag uitrukken naar Ooij, omdat er in de Rietvoornstraat een hoge concentratie gas was gemeten in een woning. Medewerkers van Liander waren gewaarschuwd omdat buurtbewoners al een tijdje gas geroken hadden. Bij meting via de brievenbus van één van de woningen, waarvan de bewoners niet thuis waren, verkeerde men in de veronderstelling, dat daar een gaslek zou zijn. De voordeur van de woning werd geforceerd en toen bleek, dat het lek (gelukkig) toch buiten zat. Daar werd het lek gedicht (leiding vervangen) en kon de bewoner, die inmiddels van zijn werk naar huis gekomen was, toch nog met een gerust hart naar binnen en zelfs de geforceerde deur weer normaal afsluiten. De brandweer van Nijmegen wordt tegenwoordig overdag gewaarschuwd voor dit gebied, omdat men (de Veiligheidsregio)  van mening is, dat zij sneller ter plaatse kunnen zijn dan de vrijwillige brandweer van Ubbergen. zie de foto’s.

DSC_1079_gaslek