2 november 2012

Historische boerderij in Lent is verplaatst.

De historische boerderij “de Woenderskamp” van weervrouw Margot Ribberink in Lent is donderdag verhuisd. Even voor 23.00 uur kon Ribberink naar binnen.De boerderij stond zo’n 800 meter verderop. Het huis moet plaatsmaken vanwege de aanleg van de nieuwe Waalbrug ‘De Oversteek’ bij Nijmegen. Woensdag werd de woning 1,5 meter opgetild en op een transportvoertuig met 80 wielen geplaatst. De boerderij werd donderdag via een speciaal aangelegde weg naar de Griftdijk Noord verplaatst. De verhuizing duurde langer dan verwacht. Het meeste oponthoud werd veroorzaakt door het feit, dat de rijplaten, waar het gevaarte overheen moest, steeds van achteren naar voren moesten worden gelegd, omdat er te weinig waren om de 800 meter te overbruggen.
DSC_8637boerderij