9 oktober 2012

Ondertekening Verklaring van de Wylerberg

Vorig jaar richtte de Ploegdriever de Landschapscommunity op tijdens het feestelijk symposium ter gelegenheid van het tienjarig bestaan. De community is het netwerk van organisaties en personen die zich inzetten voor het in stand houden en ontwikkelen van een aantrekkelijk gebied aan de oostflank van Nijmegen. Vandaag, dinsdag 9 oktober werd de samenwerking binnen de Landschapscommunity officieeel bekrachtigd met de ondertekening van de “Verklaring van de Wylerberg”in villa Wylerberg te Beek en is de gezamenlijke promotie gestart van het mooie gebied “van stuwwal tot rivierdal”. Tegelijkertijd is de nieuwe website www.landschapvaniedereen.nl gelanceerd, een website met veel informatie waarop ook de informatie van alle aangesloten betrokken organisaties is te vinden. zie de foto’s.

DSC_2264_Verklaring_Wylerberg

23 organisaties tekenen de intentieverklaring van de landschapscommunity

Op een druk bezochte bijeenkomst in Huize Wylerberg hebben 23 organisaties hun handtekening gezet onder de “Verklaring van de Wylerberg”, de intentieverklaring van de Landschapscommunity Duffelt – Groesbeek – Ooijpolder. Zij gaan de samenwerking versterken om het gebied aan de oostflank van Nijmegen nog aantrekkelijker en toegankelijker te maken.

Zeger Stappershoef gaf een toelichting op de plannen van de werkgroep Landschapscommunity, die de samenwerking gaat stimuleren. Hij liet ook zien wat de rol van Facebook kan zijn bij de verspreiding van informatie en voor de onderlinge communicatie.

Henk Eikholt vertelde op een boeiende manier wat het landschap van zijn geboortegrond bij de Horst voor hem betekent en hoe de verhalen van zijn ouders en opa hem hebben geïnspireerd.

Arno van der Kruis presenteerde de kaart met highlights in het landschap op de community-website www.landschapvaniedereen.nl. Hij nodigde alle organisaties uit om hun highlights op de kaart te zetten, zodat de bewoner en de bezoeker in één oogopslag ziet wat er te zien en te doen is.

Ten slotte werden vragen en ideeën besproken over de activiteiten van de community. Elk half jaar wordt een bijeenkomst georganiseerd. Een deelnemende organisatie neemt daarbij het voortouw en de werkgroep faciliteert.

Een groep studenten heeft de vijftig aanwezigen geïnterviewd, als onderdeel van hun studie naar de identiteit van het gebied en de mogelijkheden voor gebiedspromotie. De resultaten van de studie worden binnenkort op de website gepresenteerd.