31 mei 2012

Romeinse Liburna Rufia Materna op transport

In het weekend van 2 en 3 juni zal de Millingse liburna te bewonderen zijn op het Romeinen festival op de Kopsehof. Vandaag, donderdag 31 mei werd het schip door Thijssen Transport, onder politiebegeleiding,  naar haar bestemming op de Kopse Hof gebracht. Een hele klus want het transport was 3 1/2 meter breed , waardoor op bepaalde plaatsen het verkeer moest worden stilgezet om de Liburna te laten passeren. Vrijwilligers zullen het komende weekend daar aanwezig zijn om het publiek tijdens het festival te voorzien van tekst en uitleg over de bouw van het Romeinse schip.  Vanaf 5 juni is de “Rufia Materna” weer te bezichtigen op de Liburna werf. Precies op de plek waar de Romeinen zo’n tweeduizend jaar geleden een fort bouwden, het Kops Plateau, ligt nu de Liburna.
DSC_8096_Liburna

Ook nu zullen weer duizenden bezoekers een duik nemen in de geschiedenis van ons land. Het Romeinenfestival is het grootste tweejaarlijkse festival over de Romeinse tijd en archeologie in Nederland. Voor elk wat wils Het Romeinenfestival wil het rijke Romeinse verleden van ons land zichtbaar en beleefbaar maken voor een breed publiek. Dat publiek krijgt een zeer gevarieerd programma aangeboden met een prettige mix van historische verdieping, educatie en amusement.
Romeinse tijd komt tot leven
Het terrein is open voor geschiedenisliefhebbers van alle leeftijden. De geschiedenis komt helemaal tot leven met een Romeins tentenkamp, militaire demonstraties, ruitershows, gladiatorengevechten, archeologische workshops, ambachten, een historische markt, rondleidingen, lezingen en nog veel meer. Dus wie de Romeinse geschiedenis echt wil beleven, komt op 2 en 3 juni naar Nijmegen, de meest Romeinse stad van Nederland.