25 mei 2012

Waalbrugspeld voor Frans van Berkel in Nijmegen

Frans van Berkel (74) uit Nijmegen heeft vrijdagmiddag uit handen van de Nijmeegse locoburgemeester Hannie Kunst de Zilveren Waalbrugspeld ontvangen. Hij kreeg deze onder meer voor zijn verdiensten als voorzitter van “Het Gilde Nijmegen” dat dit jaar haar 25-jarig jubileum viert. Ter gelegenheid van deze viering was er een receptie in de Schepenzaal van het stadhuis en daar werd Frans van Berkel met deze onderscheiding verrast. Oudondernemer Frans van Berkel zet zich op talloze vlakken al decennia belangeloos in voor de maatschappij. Zo is hij ook bestuurslid van museum de Stratemakerstoren en van de Stichting Nijmeegse Torendag die open dagen in de stadstorens organiseert. Verder is hij vrijwilliger bij de Valkhofvereniging. Daarnaast was hij vele jaren lid van de organisatie van de Open Monumentendag en was hij bestuurslid van de Kalorama wandeltocht waar hij onder meer de routes uitzette.Ook bij Via Romana werkte hij jarenlang als vrijwilliger. De Via Romana is een oude Romeinse weg die door Nederland en Duitsland voert en waarvoor Van Berkel onder andere de routeborden controleerde en repareerde. zie de foto’s
DSC_6305_Frans_van_Berkel