26 mei 2012

Frontale botsing op de Nijmeegse Waalbrug.

Bij een frontale aanrijding op  de Waalbrug in Nijmegen zijn zaterdagmorgen rond 09.00 uur twee auto’s ernstig beschadigd en is één bestuurster gewond geraakt. Zij moest door de brandweer uit haar benarde positie worden bevrijd, waarna ze per ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. Het ongeluk gebeurde zaterdagochtend rond negen uur op het midden van de brug. Een auto en een bestelbusje botsten frontaal op elkaar. Hoe dat heeft kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk, maar alles leek er op, dat de bestuurster van de blauwe Ford op de brug naar links was uitgeweken.. Dat wordt door de politie onderzocht. De VOA (VerkeersOngevallenAnalyse) was ter plaatse. De bestuurder van de Volkswagenbus raakte ogenschijnlijk niet gewond. Naast ambulances, politie- en brandweerwagens, was er ook een traumahelikopter ter plaatse, die op het parkeerterrein onder de Waalbrug was geland. Deze kon na enige tijd weer vertrekken naar Geesteren, waar de volgende melding voor de Lifliner 3 vandaan kwam. Uiteindelijk bleek de bestuurster van de blauwe Ford, die onderweg was na een nachtdienst, alleen een armbreuk te hebben. De airbags hadden haar gered. zie de foto’s.
DSC_6735_aanr_Waalbr_copyDSC_6856_traumaheli