26 januari 2012

Oefening brandweer Nijmegen ongeval heteluchtballon

Als de brandweer voorbereid wil zijn op allerlei calamiteiten, moet ze regelmatig oefenen. Daarom hield de brandweer van Nijmegen woensdagmiddag een grote oefening op het industrieterrein aan de Nijverheidsweg in Nijmegen. Een ballonvaarder was in de problemen gekomen en had zijn drie gasflessen over boord gegooid om daarna een noodlanding te maken. De eerste fles raakte een personenauto en vloog in brand, terwijl een andere auto op de eerste reed. Beide bestuurders moesten uit hun auto’s gered worden. De tweede fles lag brandend bij een gewonde op het terrein van een oud-ijzerhandel en de derde kwam terecht op een opslagterrein met allerlei tanks. Daar kwam ook de ballon zelf terecht en de piloot en passagiers van dit luchtvaartuig raakten daarbij gewond. Ze moesten van de opslagtankinstallatie afgehaald worden met behulp van een hoogwerker. De brandweermensen bleken  al zodanig getraind te zijn, dat de oefening (bijna) geheel naar wens verliep. zie de foto’s.

DSC_5927_brandweer_Nmg