8 september 2011

Aardbeving in Beek-Ubbergen en verder.

Vanavond rond 21.00 uur werd vanuit Beek een lichte aardbeving gemeld. Bewoners rond de Koningsholster hadden enkele seconden  (5 a 6 seconden) zitten trillen op hun stoel en een aantal begaven zich daarna op straat om te kijken wat er aan de hand was. Daar was echter niets te zien. Later bleek, dat zich inderdaad in de buurt van Nijmegen een aardbeving had voorgedaan met een kracht van 4.5 op de schaal van Richter. Dat bleek uit gegevens van het in Frankrijk gevestigde Euro-Mediterraan Seismologisch Centrum. Het KNMI kon nog niet bevestigen of er een aardschok of -beving heeft plaatsgevonden. Later twitterden ze:”Aardbeving net over Duitse grens, 40 km ten zuidoosten van Nijmegen. 4,5 op schaal v Richter. Geringe diepte, 7 km. Ook zou de beving in de buurt van Venray, Utrecht en Zutphen gevoeld zijn. De politie Gelderland-Zuid twittert eveneens over meldingen van verontruste burgers:Bij politie GLZ kwamen ca.13 telefoontjes binnen over de aardschok. Er zijn in de gehele regio geen meldingen van schade of letsel. Ook de Gelderlander meldt het inmiddels. Lees meer.
Twitter
En meer Gelderlander