6 april 2011

Sabine uit Beek loopt Marathon New York voor KIKA

Sabine Craenmehr uit Beek heeft de uitdaging aangenomen om voor stichting Kika (kinderen kankervrij) de marathon van New York te lopen. De uitdaging is een dubbele: trainen voor de Marathon en 5.000 Euro sponsorgeld bij elkaar te verdienen voor Kika. Het doel van Kika is het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Graag nodigt ze u uit om haar voor dit goede doel te sponseren.

DSC_0208_Sabine_Kika

 

 

U kunt meehelpen dit bedrag bijeen te brengen. Dat kan door naar de speciale Kikawebsite te gaan en een donatie te doen. Hoe werkt het?

Sabine heeft een persoonlijke pagina op de kikawebsite. Daar kunt u komen door naar www.runforkika.nl/newyork te gaan, de knop ‘de runners’ aan te klikken  en ‘sabine craenmehr’ in te vullen in het vakje  ‘selecteer een deelnemer’. U komt dan op de persoonlijke pagina waar u een donatie kunt doen en waar u een berichtje achter kunt laten.

Extra geld zet de vaart erin

Het geld dat u en ik inbrengen zorgt voor versneld resultaat in de strijd tegen kinderkanker en dat is hard nodig. Bijna 25% van alle kinderen met kanker overlijdt aan deze ziekte. Ruim 75% geneest, maar door een agressieve behandeling kunnen zowel tijdens als na de therapie vervelende bijwerkingen ontstaan. De huidige chemo’s zijn dusdanig agressief dat kinderen die vandaag genezen zijn verklaard op latere leeftijd alsnog bepaalde orgaanproblemen kunnen krijgen.

Kwaliteit van leven

Dankzij de informatie uit nieuw genenonderzoek weten we bijna zeker dat we nieuwe behandelingsmogelijkheden kunnen ontwikkelen om kinderkanker vaker te kunnen genezen en ‘vriendelijker’ te kunnen behandelen. Elk kind dat kanker heeft of krijgt, kunnen we dan tijdens én na de behandeling veel meer kwaliteit van leven geven.

Kinderen en volwassenen

Meer dan 95% van de bestaande fondsen richten zich op alle vormen van kanker bij volwassenen. Kanker bij kinderen is veel zeldzamer dan bij volwassenen. Gelukkig maar! Dit is tegelijkertijd een probleem want hierdoor richten deze fondsen zich niet speciaal op kinderkanker. Vernieuwend onderzoek voor kinderkanker vereist een aanpak die gericht is op specifieke genetische eigenschappen voor kinderkanker. KiKa vraagt voor dit onderzoek extra steun. U kunt hieraan bijdragen door Sabine te helpen tenminste 5000 Euro bij elkaar te lopen.

 

Persoonlijke pagina Kika: persoonlijke pagina Sabine voor Kika

Algemene informatie over het werk van Kika: www.kika.nl.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.