19 januari 2011

Pim Bakker uit Ooij kampioen

Dit weekend zijn onder de naam “VOGEL 2011” de bondskampioenschappen van “De Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers” gehouden in de Americahal te Apeldoorn.  Deze kampioenschappen hebben “De Groesbeekse Vogelvrienden” bepaald geen windeieren gelegd. Eén van deze Groesbeekse vogelvrienden, Pim Bakker uit Ooij,  werd kampioen bij de jeugd met een agapornis roseicollis oranje masker DD groen met 93 punten, ook viel hij met andere agaporniden in de prijzen, één keer goud (91), twee keer zilver (90 + 91) en één keer brons (90). Een geweldige prestatie. Pim Proficiat!

Pim_Bakker_1

 

Ook andere leden van deze vereniging hebben goede punten behaald op deze kampioenschappen maar zij vielen door het hoge niveau net buiten de prijzen.

 

Een week eerder zijn in Zuthpen op de bondkampioenschappen van de ANBvV ook al goede resultaten behaald door deze vereniging. Hier werd A.H.M. Leenders kampioens met een kanarie stel zwart geel mozaiek type 2 met 189 punten, ook werd hij 2e bij de enkelingen met 93 punten met een geel mozaiek type 1.

H.J. de Groot behaalde de 2e en 3e plaats met respectievelijk een kanarie stel isabel rood intesief (185) en een enkeling agaat rood schimmel (92)