29 augustus 2010

Euregio Petanque toernooi in Beek

Op zondag 29 augustus werd in Beek het Euregio Pétanque Toernooi gespeeld. Pétanque (jeu de boules) wordt doorgaans buiten gespeeld, maar vanwege de regen werd het toernooi in de sporthal van de Pétanque Vereniging Beek aan de Alde Weteringweg gehouden. Er deden 24 teams mee (elk met drie spelers), gelijk verdeeld over Duitsland en Nederland. Eerst werden er drie voorronden gespeeld in poules. De poulewinnaars gingen door naar de kwartfinales. De overige teams speelden het troosttoernooi. Het troosttoernooi werd gewonnen door de teams uit Kleve en Goch. De finale werd gespeeld tussen Nijmegen (Riet Busser, Ab Busser en Arnold van der Pol) en P.V. Beek (Emmy van Heumen, Dave Holster, Frans van Heumen). In deze finale werd duidelijk dat de lange speeldag met zes wedstrijden zijn tol eiste. Het hoge niveau van de halve finales werd niet gehaald en Riet Busser, Ab Busser en Arnold van der Pol mogen zich Euregio kampioen noemen. Er was een smakelijke barbecue. Het toernooi werd mogelijk gemaakt door bijdragen van Euregio Rijn-Waal, Oosterpoort en de vele vrijwilligers. zie de foto’s

DSCF4043_copy

De tweede prijs winnaars uit Beek.