26 juni 2010

Welkom op de Hessenberg in Nijmegen

Zaterdagmiddag is het nieuwe complex De Hessenberg (Nieuwe Hoogte) in Nijmegen officieel door wethouder en locoburgemeester Hannie Kunst geopend. De Hessenberg heeft een lange historie. Na de sloop van de parkeergarage op die plek onstond het nieuwe plan Flash Gordon. Uiteindelijk ging dit niet door en werd het huidige plan ontworpen en het omvat diverse woontorens. Doordat woningbouwvereniging Talis een deel van de woningen gekocht heeft voor de verhuur, kon de bouw van deze nieuwe wijk, ondanks de economische crisis, toch doorgaan.  zie de foto’s

DSCF3455Hessenberg

 

Bron: De Gelderlander.

De Hessenberg: de stad aan de voeten

 

NIJMEGEN – De nieuwbouw op de Hessenberg is nog niet volledig klaar.Toch wordt in meerdere complexen al gewoond. Wethouder Kunst heette de bewoners zaterdag welkom.

Ze onthulde op het grote centrale plein, het Gebroeders van Limburgplein, een bord met tekst de Hessenberg: de stad aan de voeten.

De wethouder verzekerde de bewoners dat de rest van het project netjes zal worden afgemaakt. Ze doelde onder meer op het oude Weeshuis dat er nu verwaarloosd bij ligt. Er is intussen geld voor een opknapbeurt, 6 ton van de provincie. “De gemeente zal er nog wat bijstoppen”, verzekerde Kunst die in een middeleeuwse stoet naar de Hessenberg was gekomen. Ze kondigde verder de plaatsing van een tweetal kunstwerken aan. Zo komt er een dichtregel van H.H ter Balkt op een van de muren. Ze gaat ook in overleg met de eigenaren van de oude garages aan de Hessenberg over een bouwplan voor die locatie. Enkele omstanders hopen dat bij de pleinen ook nog aandacht geschonken komt voor de resultaten van de opgravingen. Archeologen hebben er de afgelopen decennia vele bijzondere ‘schatten’ gevonden.

Woordvoerders van Talis en de bouwers Heijmans en Hendriks vertelden dat de verhuur en verkoop van de appartementen na een aarzelend begin nu goed loopt. “Iets kopen vanaf een tekening is lastig. Maar nu mensen binnen in de woongebouwen kunnen kijken, ontdekken ze dat dit toch een heel bijzondere locatie is.”