14 november 2009

De Sint arriveert in Nijmegen

Sint Nicolaas kwam op deze voor hem zeer drukke dag ook aan in Nijmegen, waar hij aan de kade door honderden kinderen en hun ouders werd verwelkomd. Burgemeester Thom de Graaf ontving de Sint bij de steiger aan de Waalkade en liep vervolgens met de Sint naar het plein voor het Casino, waar het podium stond. Daar werd aan de Sint de vergunning uitgereikt om de komende weken over de Nijmeegse daken te lopen, waarbij de Sint vertelde, dat hij die ook al van alle andere plaatsen in Nederland gekregen had. De Sint had ook een geschenk voor Nijmegen. Een kunstwerk, dat vervolgens op een bord bij de voormalige KD steiger werd bevestigd en waaronder, na de rondtoer door de stad, nog even door Sint en zijn Pieten geposeerd werd. zie de foto’s.


Filmpje

Bron: De Gelderlander 141109.
NIJMEGEN – Ook in Nijmegen heeft Sinterklaas zaterdagmiddag voet aan wal gezet. Hij werd na een lange tocht per boot aan de Waalkade opgewacht door vele honderden kinderen en hun ouders.

De Sint trok na aankomst door de binnenstad. Van burgemeester Thom de Graaf kreeg de goedheiligman een speciale dakvergunning aangeboden. Tot vijf december mag hij zijn pieten de Nijmeegse daken opsturen voor het verspreiden van de vele cadeaus.

Sinterklaas en zijn pieten laten eind van de maand, 28 en 29 november, ook zien dat ze echte acrobaten zijn. In het speciale pepernotencircus in het Julianapark naast de Wedren treden ze die beide dagen diverse malen op in een grote circustent. Zowel op zaterdag als zondag zijn er voorstellingen om 11, 14 en 16 uur. Meer informatie op www.sint-nijmegen.nl.