13 november 2009

Ubbergse raadsvergadering voortgezet

Donderdagmiddag werd het tweede deel van de raadsvergadering met de algemene beschouwingen gehouden in het Ubbergse gemeentehuis. Tijdens de vergadering van vorige week waren de beide wethouders (Leidy van der Aalst -PvdA- en Ria Barber -C90-) uit de vergadering weggelopen, omdat ze zich persoonlijk voelden aangevallen door het raadslid Toon de Jong van Ubbergen Anders. Nadat deze was uitgesproken kwamen ze weer terug in de vergadering. Zowel de PvdA als C90 gaven in deze vergadering aan, dat ze het niet netjes vonden, zoals de aanval van vorige keer gedaan was. zie foto’s


Bron: De Gelderlander 111109.
door Geert Willems

De Jong: aanval op Van der Aalst niet persoonlijk
UBBERGEN – Scherp maar niet grof. Dat vindt fractievoorzitter Toon de Jong van Ubbergen Anders van de algemene beschouwingen, die hij vorige week donderdag uit­sprak. Wethouder Leidy van der Aalst voelde zich zo beledigd door de toon en de inhoud van De Jongs betoog, dat zij boos de ge­meenteraadzaal uitbeende. In haar kielzog volgde ook collega-wethou­der Ria Barber. Volgens Van der Aalst leken de algemene beschou­wingen op een persoonlijke aan­val, zei ze gisteren in deze krant.
„ De kritiek is zeker niet gericht op de wethouder als persoon, maar op haar beleid en hoe zij en de rest van het college functioneren in de politiek”, reageert Toon de Jong. „Ik heb ook met haar samen­gewerkt en zakelijk gezien was de relatie altijd goed.”
Net als eerder verweet De Jong het college vorige week in de algeme­ne beschouwingen dat het de raad soms te laat en niet goed infor­meert. „ Als het om gewone zaken gaat, dan wordt ons precies verteld wat er gebeurt”, legt De Jong uit. „Maar als er iets controversieels speelt, dan horen we dat vaak pas laat. Zo is het in ieder geval ge­beurd met de bouwplannen op De Geest bij het monsterlijke gro­te appartementencomplex dat aan de Rijksstraatweg moet komen. Ook bij de bebouwing rond het Morgenbad duurde het lang voor­dat we wisten wat er speelde.”
Het vervolg op de algemene be­schouwingen begint vanmiddag om vier uur, als het college offici­eel reageert op de vragen en op­merkingen. Er volgt dan ook nog een avondsessie.

Bron: De Gelderlander 121109

Geen cent voor leuke dingen, alles in noodpot
BEEK – Geen geld voor defibrillato­ren, geen onderkomen voor carna­valsverenigingen om praalwagens te bouwen en geen apart potje voor andere leuke dingen die het komend jaar nog voorbijkomen. Het CDA en Ubbergen Anders, twee partijen uit de oppositie in de Ubbergse raad, deden er giste­ren alles aan om wat euro’s los te peuteren voor populaire plannen, maar coalitiepartijen C’90 en PvdA/GroenLinks zorgden er voor dat de hand op de knip bleef. Het geld wat Ubbergen over heeft, wordt allemaal in de noodpot ge­stopt voor het opvangen van on­verwachte tegenvallers. Daar zit nu ruim een half miljoen euro in. Copyright (c)2009 De Gelderlander 13/11/2009