4 juli 2009

Muzikale jaarafsluiting Ooij

Vrijdagavond vond de muzikale afsluiting plaats van de basisschool Opweg, schutterij Eendracht en de muziekvereniging de "Ooijse Toekomst". Na een muzikale rondgang door het dorp volgden er diverse optredens op het schoolplein en konden de leerlingen hun muzikale talenten laten zien. Aan het einde van de dag werden aan 5 kinderen hun muziekdiploma uitgereikt. zie de foto’s


MUZIKALE JAARAFSLUITING OOIJ

Het lesjaar van het muziekonderwijs in Ooij is vrijdag 3 juli afgesloten. Op het schoolplein van basisschool Op Weg genoten o.a. ouders, opa´s, oma´s, leerlingen, juffen en meesters van een druk programma. Alle groepen van de basisschool lieten zien wat ze bij de Algemene Muzikale Vorming hebben geleerd. De blokfluiters gaven diverse optredens en de leerlingen met hun instrument lieten horen wat ze in één jaar geleerd hebben.

Marjan Jakobs heeft afgelopen jaar elke week muziekles gegeven in alle groepen van de basisschool. We hebben kunnen genieten van uiteenlopende optredens. Groep 8 voerde een line-dance uit waar ook het publiek aan mee kon doen. Groep 1-2 zong een liedje alsof ze in de bergen stonden. Echo-o-o-o. Groep 2-3 zong een liedje over de seizoenen van het jaar. Groep 4 zong een liedje over de aardbeien, tijdens dit liedje genoot het publiek van een heus aardbeienmeisje die heerlijke aardbeien uitdeelde. Groep 5 zong een stoer lied over het drumstel. Groep 7 zong een lied al tellend in het engels van 10 tot 0. Met zelf gemaakte flessenxylofoons en instrumentjes werd het liedje begeleid. Groep 6 zong een liedje over de Tom Tom. Rap en zang wisselde elkaar hierbij af.

Elke maandag geeft Marjan Jakobs na schooltijd blokfluitles op school voor kinderen vanaf groep 4 die zich hiervoor hebben opgegeven. Hier leren ze de basis van de muziek.
De blokfluiters waren eerder dit jaar al op de repetities van muziekvereniging Ooijse Toekomst en Drumfanfare Eendracht geweest om enkele liedjes in te studeren voor de jaarafsluiting.
De 2e jaars blokfluiters hebben enkele weken geleden met succes het theorie- en praktijkexamen afgelegd. Zij ontvingen deze avond hun diploma, Masha, Giel, Simon, Laura, Reneé gefeliciteerd.

Van de 7 kinderen die vorig jaar hun blokfluitdiploma hebben behaald zijn er 6 die afgelopen jaar les hebben gehad op een instrument die ze zelf hebben gekozen. Een leerling die al van de basisschool af is heeft zich bij deze 6 aangesloten. Op de muzikale avond konden we luisteren naar Lotti en Tame op slagwerk. Zij hebben les gehad van Willy Edelijn. Pamela en Amy speelden op de klarinet en Annelotte, Marisa en Stan lieten horen wat ze met hun Altsaxofoon hebben geleerd. Peter Maas heeft de leerlingen met de klarinet en saxofoons les gegeven.

We danken Yvonne Dassen voor de samenwerking met de basisschool voor het afgelopen jaar. Marjan, Peter en Willy willen we nogmaals bedanken voor hun inzet.
We wensen iedereen alvast een goede vakantie toe,
Muziekopleiding Eendracht & Ooijse Toekomst