1 maart 2008

Burgemeester Wilbers en judokampioen reiken prijzen uit

 Burgemeester Paul Wilbers van Ubbergen en wereldkampioen junioren, Marvin de la Croes hebben vandaag in de sportzaal bij de Sint Maartensschool en de Sint Maartenskliniek de prijzen uitgereikt voor het judotoernooi, dat deze keer voor de vijfde keer werd gehouden voor kinderen met een beperking. Zie de foto's
 dscf3373judo  dscf3484judo

Judokampioen en burgemeester reiken prijzen uit op G-judotoernooi

Nijmegen – Op zaterdag 1 maart 2008 organiseren de Sint Maartenskliniek en de Sint Maartenschool voor de vijfde keer een judotoernooi voor kinderen met een beperking. Speciale gasten zijn de burgemeester van de gemeente Ubbergen dhr. P.G.I. Wilbers en judoka Marvin de la Croes, wereldkampioen onder 20 jaar in de categorie min 90 kg.

Marvin la Croes staat als judoka aan het begin van een mooie judocarrière en kreeg zijn eerste judolessen van judolerares Joyce Jansen. Samen met burgemeester Wilbers reikt hij de prijzen uit aan de kinderen.

Op de Sint Maartenschool krijgt een grote groep kinderen met een beperking wekelijks judoles van Joyce Jansen (judolerares en bewegingsagoge) in samenwerking met de kinderfysiotherapeuten van de Sint Maartenskliniek. De kinderen kunnen zich in het judo uitleven, stoeien en op een veilige en verantwoorde manier grenzen leren kennen. De kinderen gaan voelen wat ze met hun lichaam kunnen.

De uitdaging van een wedstrijd stimuleert de kinderen in hun zelfvertrouwen, vermindert hun bewegingsangst en versterkt hun weerbaarheid. Het enthousiasme van de kinderen voor de judosport is groot. Sommige kinderen judoën op de knieën, anderen beoefenen het judo staand.

Het interne G-judotoernooi is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een judofeestje voor de kinderen, broertjes, zusjes, opa's, oma's, vrienden en bekenden. Het plezier in sport en bewegen staat voor op. Centraal staat het kind en iedere judoka mag trots zijn op wat hij of zij kan.

Ook dit jaar helpen valide wedstrijdjudoka's van Stichting Bushi Arnhem de circa 60 deelnemers aan het judotoernooi met bijvoorbeeld judobanden knopen of de kinderen naar de judomat begeleiden. Samen delen zij op dit toernooi hun plezier in de judosport. Judolerares Joyce Jansen en de judoka's van Stichting Bushi Arnhem werden onlangs door de NebasNSG genomineerd voor de Guus Zoutendijk prijs 2007 vanwege hun jaarlijkse inzet voor kinderen met een beperking.