3 maart 2024

Presentatie HEX likeur bij de Duivelsberg

Thomas Olde Heuvelt(li) krijgt de kruik HEX van Johannes van den Bent.

Zaterdagmiddag 2 maart was  de presentatie van HEX, het kruidenlikeur van pannenkoekenrestaurant de Duivelsberg in Berg en Dal.   Eigenlijk had Johannes van der Bent gehoopt op  een wat donker weertype, zodat het HEX (uit het boek)wat beter overkwam, maar achteraf was het prachtige weer ook geweldig.  Al ruim een half jaar stonden er bij pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg 150 kruikjes van het nieuwe likeurtje HEX in de opslag. De lancering moest enkele keren uitgesteld worden maar zaterdag was het dan eindelijk zover. Horrorschrijver Thomas Olde Heuvelt kreeg het eerste exemplaar overhandigd en verzorgde voor de genodigden meteen een HEX-wandeling over de Duivelsberg. Het zoete drankje, alcoholgehalte 25 procent, draagt immers de naam van zijn bestseller. ,,Eigenlijk stond de onthulling al gepland voor augustus, later weer in oktober. Maar Thomas moest enkele keren afzeggen”, vertelt Johannes van den Bent. ,,Hij kreeg onder meer een ongeluk met een elektrisch stepje.” Van den Bent is uitbater van pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg dat het afgelopen jaar het 60-jarig jubileum heeft gevierd. De speciale activiteiten begonnen al in mei 2023. De uitgestelde lancering is de feestelijke afsluiting van het jubileumjaar, nog net op tijd voor de 61ste verjaardag in mei.