10 februari 2024

Sleuteloverdracht gemeente Berg en Dal

Vrijdagavond 9 februari vond in het gemeentehuis van Berg en Dal te Groesbeek de sleuteloverdracht plaats van de sleutels aan de prinsen en  prinses van de carnavalsverenigingen uit de gemeente Berg en Dal. Alle prinsen en prinses van de gemeente Berg en Dal (8) waren met hun gevolg aanwezig. Zij verzamelden  in eerste instantie  in de SOK-tent op het Marktplein in Groesbeek. Daar werden ze opgehaald door burgemeester Mark Slinkman met muziek van KNA-Galm en nadat eerst een groepsfoto op het bordes van het gemeentehuis was gemaakt, ging het hele gezelschap naar de raadszaal, waar de “plechtigheid” plaats vond.  De sleuteloverdracht is ieder jaar een symbolisch moment, waarbij de burgemeester ‘de macht’ voor 4 dagen uit handen geeft en bij de carnavalsverenigingen neerlegt. De burgemeester sprak de aanwezigen toe, terwijl de aanwezige prinsen en prinses hun “verhaal” zelf konden vertellen. De buutredenaar Rob van Elst had een prachtige buut. Ceremoniemeester deze avond was Willy Jansen van het SOK.  Na de overdracht was er tijd voor een informeel samenzijn met een hapje en een drankje. Een deel van de prinsen bleef vervolgens in de SOK tent tegenover het gemeentehuis terwijl de rest weer  naar hun eigen woonplaats ging of naar de feestavond in Ooij bij de Deurzakkers.. Woensdag zullen de sleutels weer ingeleverd worden. zie de foto’s deel 1; deel 2 (komen nog)