4 februari 2024

Geslaagde verkoopdagen Grafi Persingen.

Boerenmaasjazz en Marieke, aangevuld met Roos Vermeulen bij Grafi Persingen.

Zaterdag- en zondagmiddag werd  in het Persingense kerkje ‘De schat van Persingen ‘ ter verkoop aangeboden. Het betrof de bij toeval in de toren teruggevonden kunstwerken uit de Grafi Persingen periode tussen 1997 en 2007, prachtig in beeld gebracht op de posters van de ontwerper Ruud List. Mede door de brede media-aandacht en het enorme aantal bezoekers is het een groot succes geworden. De muzikale omlijsting zaterdag door Cor van Wageningen op het Lindsenorgel en zondag door BoerenMaasjazz en Marieke (deze keer ook op viool begeleid door Roos Vermeulen) maakten het tot een feestelijk gebeuren voor zowel de gasten als de vrijwilligers van het kerkje. Het belangrijkst voor de organisatie is natuurlijk dat de verkoop van de stukken de stoutste verwachtingen ver heeft overtroffen. Op zondag moest er regelmatig ‘nee’ worden verkocht omdat de meest gewenste werken al waren ‘uitverkocht’. Het ging vooral om de populaire werken van Tolman, Terwindt, Elfrink, Russon, Gerritz, Van Kuijk, Zurné en Hoekstra. Wat er nu nog aan kunstwerken resteert wordt wellicht op andere wijze via het web verkocht, maar daar wordt nog geen haast mee gemaakt. ‘Eerst maar  genieten van dit resultaat en dan maar eens kijken of we dit fenomeen op de één of andere manier in de toekomst structureel willen en kunnen inpassen in de lopende organisatie’, aldus bestuursvoorzitter Hans Maas. In de marge werden er tijdens dit weekend ook nog diverse bouwpakketten van het kerkje verkocht, ontworpen door Ivo van Sluis. Het ‘Kerkje van Persingen’ kijkt dus tevreden terug op een meer dan geslaagd weekend.   zie de foto’s