25 november 2023

Dubbelexpositie in Zalmpodium Millingen aan de Rijn.

Op 9 en 10 december  presenteert het Zalmpodium in  het Zalmkerkje te Millingen aan de Rijn. een dubbelexpositie . Annick van der Wissel is afgestudeerd aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven. Na een actieve loopbaan als productontwerper bij Philips ging zij zich meer en meer toeleggen op haar grote passie :  tekenen en schilderen, waarin zij diverse opleidingen volgde, onder andere bij Marjolijn Rigtering in Millingen. Haar werk is zowel figuratief als abstract van aard. Favoriete onderwerpen vindt zij in de wereld om haar heen: landschappen, dieren, maar ook rommel in de schuur…Wies Strik-Pelser maakte tijdens  vakanties in de Ardennen kennis met het werk van plaatselijke kunstschilders en besloot, dat zij dat ook wilde worden. Daarom ging ze in de leer bij Marjolijn Rigtering, die haar alle geheimen van de stiel bijbracht. Na aanvankelijke aquarellen stapte ze over op meer diverse technieken en materialen. Heden ten dage werkt zij voornamelijk met acryl. Haar voorkeuren liggen in het landschappelijke en vegetatieve. Haar werk varieert van pietepeuterig klein tot megagroot en van figuratief tot abstract. Zaterdag 9 en zondag 10 december.  Zalmpodium  Zalmstraat 8 Millingen aan de Rijn.  Van 11.00 tot 17.00 uur,  toegang gratis